Region

Potpisan ugovor o dodeli 15 stanova porodicama ugroženim nakon zemljotresa u Hrvatskoj

Komentari

Autor: Tanjug

20/02/2023

-

15:16

Potpisan ugovor o dodeli 15 stanova porodicama ugroženim nakon zemljotresa u Hrvatskoj
Stanje nakon zemljotresa u Glini - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Ministar građevinarstva i prostornog planiranja Hrvatske Branko Bačić i sisasko-moslovački župan Ivan Celjak potpisali su danas u Sisku ugovore o obnovi i korišćenju više državnih objekata i raspolaganju sa 15 državnih stanova koji će biti dodeljeni stradalima u zemljotresu, koji je pogodio Baniju pre više od dve godine.

Te državne stanove u Glini, Dvoru, Gvozdu, Topuskom, Jasenovcu i Hrvatskoj Kostajnici, Županija će opremiti za 15 porodica, koje su smeštene u kontejnerskim naseljima ili neadekvatnim stambenim prostorima.

Reč je o četiri stanara u Glini, po tri u Dvoru, Gvozdu i Topuskom i po jedan stan u Jasenovcu i Hrvatskoj Kostajnici. Stanovi će korisnicima biti obezbeđeni do zime.

"Naš je cilj da sve javne zgrade na području županije, ali i zagrebačkom području, nakon potresa budu konstruktivno obnovljene novcem iz EU Fonda solidarnosti. Ujedno napominjem da smo već ranije županiji prepustili deset stanova, što je sada 25 stanova. Naš je prioritet sada stambeno zbrinjavanje", rekao je Bačić, preneli su hrvatski mediji.

Komentari (0)

Evropa