Region

Jakov Milatović iz Pokreta "Evropa sad" predao kandidaturu za predsednika Crne Gore

Komentari

Autor: RTCG

26/02/2023

-

15:53

Jakov Milatović iz Pokreta "Evropa sad" predao kandidaturu za predsednika Crne Gore
Jakov Milatović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednički kandidat Pokreta "Evropa sad" (PES) i zamenik predsednika PES Jakov Milatović predao je predsedničku kandidaturu Državnoj izbornoj komisiji (DIK). On je rekao da očekuje da 19. marta pobedi demokratija, te da je siguran da će "oslobođeni građani prepoznati za koga da glasaju", preneo je RTCG.

"Mislim da sam pravi kandidat iz PSE da u narednom periodu konačno u Crnoj Gori budem predsednik svih građana što do sada nije bio slučaj. Verujem u siguran prolaz u drugi krug, i verujem da će 2. aprila konačno nakon 30-godišnje vladavine jednog čoveka Crna Gora progledati i prodisati i vratiti se na put demokratskog razvoja", kazao je Milatović.

Istakao je da je glas za Pokret "Evropa sad" i njega kao kandidata glas za pravedniju i bogatiju Crnu Goru.

Milatović je ranije na Tviteru objavio da je Pokret "Evropa sad" za "samo 4-5 dana uspeo da prikupi 22,288 potpisa podrške".

"Neverovatan uspeh PES-a i naših prijatelja građanskih aktivista širom Crne Gore, koji su za samo 4-5 dana uspeli da prikupe čak 22,288 potpisa podrške! Hvala svim građanima koji su svojim potpisom stali iza naše kandidature! Ovo je borba za pravedniju i bogatiju Crnu Goru", kazao je Milatović.

 

 

Predsednički izbori zakazani su za 19. mart, a kandidature se Državnoj izbornoj komisiji predaju do večeras u ponoć. 

DIK je do sada utvrdio i predsedničke kandidature lidera Demokratske partije socijalista (DPS) i aktuelnog predsednika Mila Đukanovića, lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića i poslanice Socijaldemokratske partije Draginje Vuksanović Stanković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa