Region

Bilčik pozdravio deblokadu Ustavnog suda: Nadam se da će biti izabran i četvrti sudija

Komentari

Autor: Tanjug

27/02/2023

-

17:10

Bilčik pozdravio deblokadu Ustavnog suda: Nadam se da će biti izabran i četvrti sudija
Vladimir Bilčik - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbija/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Šef Delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Crnom Gorom Vladimir Bilčik pozdravio je deblokadu Ustavnog suda i izrazio nadu da će uskoro biti izabran i četvrti sudija.

Crnogorski parlament je na današnjoj sednici izabrao i tri sudije, dok četvrti kandidat pripadnjik albanske manjine, nije dobio dovoljan broj glasova.

"Skupština je sada deblokirala Ustavni sud izborom troje novih sudija. Nadam se da će uskoro biti izabran i četvrti sudija. Kultura dijaloga i kompromisa preko partijskih linija je jedini put napred za napredak na putu ka EU", rekao je Bilčik. 

Poslanička grupa u Evropskom parlamentu Socijalista i Demokrata (SD) pozdravila je glasanje u crnogorskom parlamentu o imenovanju troje sudije Ustavnog suda.

"Ovo je prvi korak u rešavanju ustavne krize u zemlji. Pozivamo sve političke aktere u zemlji da zajedno rade na evropskoj budućnosti Crne Gore", kazali su iz SD poslaničke grupe, preneo je portal RTCG.

Ustavni sud Crne Gore je posle višemesečne blokade odblokiran izborom troje sudija. Ustavni sud Crne Gore ima sedam članova.

 

Komentari (0)

Evropa