Region

Mandić: Đukanović se mora demokratski ukloniti sa mesta predsednika

Komentari

Autor: Tanjug

08/03/2023

-

15:38

Mandić: Đukanović se mora demokratski ukloniti sa mesta predsednika
Mandić: Đukanović se mora demokratski ukloniti sa mesta predsednika - Copyright Tanjug/Milica Nikolić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednički kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je na predizbornoj tribini u Danilovgradu da se Milo Đukanović mora demokratski ukloniti sa mesta predsednika i dodao da je siguran da će građani glasati kao što su 30. avgusta 2020. i na oktobarskim lokalnim izborima širom Crne Gore.

"Od bivšeg režima je oslobođena Skupština 2020. godine, oslobođena je i vlada, ostalo je još jedno uporište koje se zove predsednik Crne Gore. Mi tražimo da budemo mnogo bolja i poštenija vlast nego što je bila ona koju je imao Đukanović, to je naša osnovna ideja", rekao je Mandić.

Navodi da je želja politike koju predstavlja da se uposli čitava Crna Gora.

"Postavili smo nekoliko ambicioznih projekata, posebno u gradovima gde postoje velika preduzeća, poput Pljevalja i Nikšića. Tražili smo da u tim gradovima, do narednih lokalnih izbora, nijedan čovek ne bude na birou. Imamo mnogo ideja kako da otvaramo nova radna mesta", objašnjava Mandić.

Ističe da sa poštenom politikom i bez korupcije privlačenje investitora je moguće.

"Prvi moralni stub na kome treba da se obnovi Crna Gora je da se pomirimo. Ljudi u nekoj zajednici moraju prvo imati dobre odnose i mi smo pružili ruku i pozvale sve te ljude koji su glasali DPS da se pomirimo, za razliku od tih što su oni glasali godinama i koji su se trudili da nas povrede i diskriminišu. Mi dolazimo kao novi pobednici i nećemo da se ponašamo kao oni. To je dobra osnova na kojoj svi zajedno možemo da gradimo jednu novu Crnu Goru", rekao je on.

Mandić je izrazio očekivanje da će dobiti narodno poverenje da sutra kao predsednik, predstavljajući Crnu Goru, može pred svakim stati uspravljene kičme, znajući da dolazi iz male, ali poštene i čestite države.

"Mnogo toga što je uspostavio Đukanovićev sistem mora da se menja. Tražimo od svakog građanina da bude spreman na rad da izdržava svoju porodicu i tako ne zavisi ni od koga", zaključio je Mandić, preneo je portal RTCG.
 

Komentari (0)

Evropa