Region

Ivica Todorić najavio ulazak u politiku osnivanjem stranke i izlaskom na izbore

Komentari

Autor: Tanjug

04/04/2023

-

13:24

Ivica Todorić najavio ulazak u politiku osnivanjem stranke i izlaskom na izbore
Ivica Todorić najavio ulazak u politiku osnivanjem stranke i izlaskom na izbore - Copyright Tanjug/HINA/Lana Slivar Dominić

veličina teksta

Aa Aa

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić najavio je danas ulazak u politiku, osnovanje stranke i izlazak na naredne izbore, te ponovo optužio premijera Andreja Plenkovića i grupu Borg za zaveru.

“Kada sam se vratio iz Londona, rekao sam da idem u politiku i to sada isto kažem, osnovaću svoju stranku i idemo na izbore. Treba nam nacionalno jedinstvo svih stranaka pa čak i HDZ-a da se organizujemo  i da Hrvatsku pokrenemo. Kada se podigne optužnica protiv ovih, reći ću ime svoje stranke i pozvati građane da se učlane. Za mesec dana smo potpuno spremni na akciju”, rekao je Todorić na konferenciji zanovinare.

Na pitanje ko će mu biti ministar finansija odgovorio je kratko da to neće biti Marić.

Todorić se novinarima obratio nakon što je Optužno veće Županijskog suda u Zagrebu odlučilo da je finansijsko veštačenje Ismeta Kamala nezakonit dokaza, a na kojem se zasniva optužnica u slučaju "veliki Agrokor" za izvlačenje 1,2 milijarde kuna.

Todorić je više puta ponovio da su grupa Borg i premijer Andrej Plenković napravili plan i krenuli sa zaverom.

Što se tiče Fortenove, kaže da su to šokantne brojke.

“Kapitala gotovo nema. Da nisu prodali Ledo i to knjižili, ništa. Stručnjaci meni kažu da u životu nisu videli ovakvu situaciju. Hrvatski sud je utvrdio 35 milijardi duga od 50 milijardi prometa. Fortenova danas ima promet od 30 milijardi, a dug joj je 33,5 milijarde. Isti dug kao i mi”, rekao je Todorić.

Dodao je da su oni ukrali sigurno dve milijarde. “Pa kako su mogli ako je Agrokor bio u bankrotu?”, pitao Todorić, preneli su hrvatski mediji.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa