Region

U Hrvatskoj uhapšena bivša tužiteljka i njen suprug, moguća veza sa aferom Agrokor

Komentari

Autor: Tanjug

16/11/2021

-

10:42

U Hrvatskoj uhapšena bivša tužiteljka i njen suprug, moguća veza sa aferom Agrokor
Hrvatska policija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U Hrvatskoj je jutros uhapšeno više osoba, među kojima su bivša tužiteljka Mirela Alerić Puklin i njen suprug Goran Puklin, potvrdio je hrvatskom portalu Index njihov advokat Ljubo Pavasović Visković.

Advokat tvrdi da ne zna zbog čega su njegovi klijenti uhapšeni, a portal nezvanično saznaje da su ova hapšenja povezana sa aferom "Agrokor".

Mirela Alerić Puklin je, podsećaju, vodila predmet u slučaju Piruške Canjuge, jedne od okrivljenih u slučaju Agrokor, a sumnja se, piše Index, da joj je davala podatke o sporu u predmetu koji je vodila protiv nje.

Portal podseća da je, iako ova hapšenja, kako se zasad čini, imaju veze sa slučajem "Agrokor", bračni par Puklin poznat i iz slučaja hapšenja Dragana Kovačevića, koji je bio na čelu firme Jadranski naftovod (Janaf), koje u mešovitom vlasništvu.

Kod Gorana Puklina pronađeno je oko četiri miliona evra za koje Uskok smatra da pripadaju Draganu Kovačeviću, bivšem šefu Janafa koji je takođe pao u jednoj od akcija Uskoka. Mirela Alerić Puklin je nakon tog otkrića podnela ostavku na tužiteljsku poziciju.

Afera Agrokor

U aferi Agrokor tužilaštvo tereti bivšeg vlasnika Agrokora Ivicu Todorića i još 14 osoba da su iz tog koncerna izvukli oko 1,2 milijarde kuna. Istraga je pokrenuta u novembru 2017. godine, a optužnica je podignuta krajem septembra 2020. godine. U međuvremenu, Todorić je nepravosnažno oslobođen optužbi u tzv. malom Agrokoru.

Viši sud je naložio u oktobru ove godine novo preispitivanje zakonitosti finansijskog veštačenja na kojem se zasniva još nepotvrđena optužnica protiv Todorića i njegovih saradnika.
 

Komentari (0)

Evropa