Region

Grlić Radman sa Blinkenom u Briselu, razgovarali o ulozi Hrvatske u integraciji Zapadnog Balkana u EU

Komentari

Autor: Tanjug

05/04/2023

-

15:00

Grlić Radman sa Blinkenom u Briselu, razgovarali o ulozi Hrvatske u integraciji Zapadnog Balkana u EU
Gordan Grlić-Radman - Copyright Tanjug/HINA/ZVONIMIR KUHTIC

veličina teksta

Aa Aa

Ključna uloga Hrvatske u integraciji Zapadnog Balkana s Evropom i njena sve veća energetska važnost bile su dominantne teme sastanka američkog državnog sekretara Entonija Blinkena sa šefom hrvatske diplomatije Gordanom Grlićem Radmanom, danas u Briselu.

"Ovo je dobra prilika za razgovor o ključnoj ulozi koju Hrvatska ima u integraciji Zapadnog Balkana s Evropom, o njenoj sve važnijoj ulozi u energetici i o poslu koji ovde zajedno radimo u NATO-u, uključujući pomoć Ukrajini", rekao je Blinken pre početka sastanka s Radmanom, prenela je Hina. 

Oni su, navodi se, razgovarali na marginama dvodnevnog sastanka ministara spoljnih poslova u Briselu koji je posvećen održivoj i dugoročnoj pomoći Ukrajini.

Grlić Radman je rekao da će Hrvatska u okviru Sveobuhvatnog paketa pomoći Ukrajini osigurati pola miliona evra, da toj zemlji pruža humanitarnu pomoć i da je primila hiljade ukrajinskih izbeglica.

"Pomoći ćemo Ukrajini s našim iskustvom iz poslednjeg rata, uključujući i kroz projekt psihološke pomoći veteranima kao i u razminiranju", naveo je Grlić Radman.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa