Region

Milović i Novaković osuđeni za pomaganje u pokušaju ubistva Jovana Vukotića

Komentari

Autor: Tanjug

06/04/2023

-

14:15

Milović i Novaković osuđeni za pomaganje u pokušaju ubistva Jovana Vukotića
Milović i Novaković osuđeni za pomaganje u pokušaju ubistva Jovana Vukotića - Copyright MUP

veličina teksta

Aa Aa

Specijalno policijsko odeljenje Crne Gore saopštilo je danas da je podnelo krivičnu prijavu protiv odbeglog policijskog službenika Ljuba Milovića (39) i policajca Marka Novakovića (35) zbog sumnje da su dva puta učestvovali u pokušaju ubistva, sada pokojnog, šefa škaljarskog klana Jovana Vukotića i da su to činili za račun kavačkog klana.

"Službenici Specijalnog policijskog odeljenja su 3. aprila 2023. godine Specijalnom državnom tužilaštvu podneli krivičnu prijavu protiv policijskih službenika Lj.M. (39) i M.N. (35) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i ubistvo u pokušaju putem pomaganja, dok se M.N. stavlja na teret i krivično đelo zloupotreba službenog položaja", navodi se u saopštenju.

Kako prenosi portal RTCG, Milović i Novaković se terete za krivično delo ubistvo u pokušaju putem pomaganja, na štetu pripadnika suprotstavljene kriminalne organizacije, sada pokojnog, Vukotića u dva događaja iz 2020. godine.

"U vezi jednog od ova dva događaja pravosnažnom presudom oglašen je krivim P.M. i osuđen na kaznu zatvora. P.M. je, podsećamo, lišen slobode 21. oktobra 2020. godine ispred Odeljenja bezbednosti Kotor, kojom prilikom je kod njega pronađen pištolj sa udaračem u zadnjem položaju, spreman za upotrebu, a koji je bio izbrušenog fabričkog broja sa okvirom u kojem se nalazilo 14 komada municije, sa metkom u cevi, a na koji način je sprečeno ubistvo J.V", navodi se u saopštenju.

Marko Novaković je, kako saopštavaju, kao aktivni službenik Uprave policije, Odeljenja bezbednosti Kotor, zloupotrebom službenog položaja, dostavljao raspoloživa saznanja i informacije Uprave policije Ljubu Miloviću  do kojih je dolazio vršenjem službenih radnji, dok je Milović te informacije prosleđivao organizatoru kriminalne grupe i drugim licima.

 

Komentari (0)

Evropa