Region

Bećirović traži hitno povećanje broja vojnika Eufora u BiH zbog Dodikove politike

Komentari

Autor: Tanjug

26/04/2023

-

15:20

Bećirović traži hitno povećanje broja vojnika Eufora u BiH zbog Dodikove politike
Bećirović traži hitno povećanje broja vojnika Eufora u BiH zbog Dodikove politike - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Bošnjački član Predsedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je danas u Sarajevu sa komandantom Eufora u BiH generalmajorom Helmutom Habermajerom o aktuelnoj situaciji u zemlji i zatražio hitno povećanje broja vojnika Eufora, zbog, kako se navodi, "opasne antidejtonske politike Milorada Dodika".

Bećirović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, istakao važnu ulogu Eufora u BiH kao garanta stabilnosti i sigurnosti.

On je rekao da BiH ostaje posvećena očuvanju stabilnog okruženja za sve građane, evroatlantskoj perspektivi i doprinosu međunarodnom miru.

Generalmajor Habermajer je kazao da je Eufor pouzdan partner svih građana BiH i izrazio podršku bh institucijama u održavanju sigurnog i zaštićenog okruženja u zemlji.

Generalmajor je naglasio da snage Eufora pažljivo prate sigurnosnu i političku situaciju u Bosni i Hercegovini i istakao da Eufor misija nastavlja da komunicira sa svim lokalnim vlastima u svim delovima države putem mreže timova za vezu i promatranje.

Bećirović je, dodaje se, izrazio zahvalnost na dosadašnjoj saradnji Eufora sa Oružanim snagama BiH i drugim institucijama u BiH. Sagovornici su izrazili su želju da se i u narednom periodu nastavi uspešna saradnja BiH i Eufora. 

Komentari (0)

Evropa