Region

Pendarovski očekuje podršku regionu tokom švedskog predsedavanja EU

Komentari

Autor: Tanjug

02/05/2023

-

14:49

Pendarovski očekuje podršku regionu tokom švedskog predsedavanja EU
Pendarovski očekuje podršku regionu tokom švedskog predsedavanja EU - Copyright EPA/RADEK PIETRUSZKA

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski primio je danas u Skoplju Džesiku Rozval, ministarku evropskih poslova Kraljevine Švedske sa kojom je razmenio mišljenja o ukupnoj saradnji dve zemlje.

Njih dvoje razgovarali su, između ostalog, o evropskim aspiracijama Severne Makedonije, kao i o situaciji u regionu u kontekstu ruske agresije na Ukrajinu.

Kako je saopštio kabinet u Skoplju, Pendarovski je izrazio zahvalnost na doslednoj političkoj i finansijskoj podršci Kraljevine Švedske evropskim integracijama Severne Makedonije.

Tom prilikom, on je napomenuo i da su pristupni pregovori Severne Makedonije sa Evropskom unijom od ključnog značaja za ubrzanje reformske agende, i da će pozitivno uticati na stabilnost i prosperitet regiona.

Predsednik Pendarovski je, navodi se, izrazio očekivanje za nastavak podrške i posvećenosti Švedske regionu tokom aktuelnog švedskog predsedavanja Savetom Evropske unije. 

Još jednom je potvrdio podršku Severne Makedonije skorom članstvu Švedske u NATO, za šta je rekao da će doprineti ukupnoj stabilnosti evropskog kontinenta.

Komentari (0)

Evropa