Region

Migranti iz centra Bihaća izmešteni u kamp Lipa, zgrada u kojoj su boravili biće zapečaćena

Komentari

Autor: Euronews, AP

18/05/2021

-

13:21

Migranti iz centra Bihaća izmešteni u kamp Lipa, zgrada u kojoj su boravili biće zapečaćena
Migranti iz centra Bihaća izmešteni u kamp Lipa, zgrada u kojoj su boravili biće zapečaćena - Copyright Tanjug/AP/Hasan Arnautovic

veličina teksta

Aa Aa

Policija BiH premestila je više od 200 migranata koji su boravili u napuštenoj zgradi u Bihaću na severu zemlje i smestila ih u obližnji šatorski kamp.

Zvaničnici su naveli da migrantski kamp Lipa na periferiji grada ima prostora za smeštaj migranata koji su ranije boravili u centru grada, prenosi AP.

Snimci sa lica mesta prikazuju migrante ispred betonske višespratnice sa svojim stvarima dok čekaju da uđu u autobuse, a policija stražari u blizini.

AP

Gradske vlasti su navele da će zapečatiti zgradu kako bi sprečili povratak migranata u nju, dok je gradonačelnik Bihaća Suhret Fazlić rekao za portal Klix da će vlasti narednih dana preseliti migrante sa drugih sličnih lokacija.

Hiljade ljudi koji beže od rata i siromaštva i dalje je zaglavljeno u BiH čekajući priliku da se kreću prema zemljama Evropske unije.

Većina migranata u Bosni hrli u severozapadni kutak zemlje koja se graniči sa državom članicom EU Hrvatskom, nadaći se da će kroz nju proći do bogatijih zemalja EU.

Komentari (0)

Evropa