Region

U Crnoj Gori pregledano 165 lokacija, dojave o bombama bile lažne

Komentari

Autor: Tanjug

08/06/2023

-

23:01

U Crnoj Gori pregledano 165 lokacija, dojave o bombama bile lažne
Ilustracija - Copyright AP/Risto Božović

veličina teksta

Aa Aa

Uprava policije Crne Gore izvršila je preglede objekata za koje su pristigle dojave o postavljenim eksplozivnim napravama. Obavljeni su pregledi 165 lokacija i, kako ističu, utvrđeno je da su dojave bile lažne.

"Preduzimaju se aktivnosti na identifikaciji IP adrese sa koje su upućeni sporni mejlovi", navode u Tviter objavi.

Zgrade Gradske uprave u Podgorici i Opštine Budva evakuisane su danas zbog dojava o bombi, prenosi RTCG.

U Opštinu Budva je malo nakon završetka radnog vremena dojavljeno da je postavljena bomba. Kako su kazali iz budvanskog Centra Bezbednosti, dojava je bila lažna.

"Pretres zgrade je odrađen, ljudi evakuisani, a bomba nije pronađena", naveli su iz CB-a.

Ranije danas i u podgorički Viši sud stigla je dojava o bombi, nakon čega je evakuisan, kao i Vrhovni i Apelacioni sud, koji se nalaze u istoj zgradi.Više crnogorskih škola, kao i zgrada Skupštine Crne Gore evakuisani su jutros nakon novih dojava o bombama.

Evakuisane su škole u Podgorici, Baru, Nikšiću, Bijelom Polju, Kolašinu, Mojkovcu, Danilovgradu i Tivtu.

Ministarstvo prosvete saopštilo je da otkazuje za danas planirane eksterne provere znanja iz matematike za učenike devetog razreda osnovne škole.

U decembru prošle godine prosvetne vlasti obustavile su redovnu, a uveli onlajn nastavu u obrazovnim ustanovama, nakon što je na mejlove 93 crnogorske škole stigao preteći mejl o postavljenim bombama, koje su se pokazale lažnim. Policija je tada saopštila da je, uz pomoć čeških kolega, za lažne preteće mejlove osumnjičila maloletnog državljanina Češke Republike.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa