Region

Nastavljena potraga za trećim članom posade mađarskog helikoptera koji se srušio u Hrvatskoj

Komentari

Autor: Tanjug

22/06/2023

-

10:07

Nastavljena potraga za trećim članom posade mađarskog helikoptera koji se srušio u Hrvatskoj
Nastavljena potraga za trećim članom posade mađarskog helikoptera koji se srušio u Hrvatskoj - Copyright TANJUG/HINA/MARIO STRMOTĆ

veličina teksta

Aa Aa

U Hrvatskoj je danas nastavljena potraga za trećim članom posade mađarskog vojnog helikoptera koji je u sredu pao u kanjonu Čikole.

Mađarski vojni helikopter koji je bio na obuci u Hrvatskoj srušio se jučer kod Drniša. Olupina i tela dva člana posade pronađeni su u kanjonu reke Čikole. 

Pretpostavlja se da se telo trećeg člana posade nalazi u olupini helikoptera i da su pripadnici Hrvatske gorske službe spasavanja uspeli da dođu do olupine.

Predstavnici hrvatskog Ministarstva odbrane juče su saopštili da će uzroci ove nesreće biti poznati nakon istrage, ali su istovremeno upozorili da oni koji lete nisko moraju biti upoznati sa svim preprekama koje se nalaze na terenu.

Deo medija je nakon nesreće objavio da je do nje došlo zato što je letilica zapela za ziplajn, ali  uređaj koji prati sve parametre leta još nije pronađen, i za njim tragaju i dronovi. Hrvatskim istražiteljima će se u istrazi uzroka pridružiti i mađarski, javlja HRT.

Komentari (0)

Evropa