Region

Nevreme i u regionu: Poplavljene ulice Sarajeva i Zagreba, od udara groma na Ohridu četvoro povređenih

Komentari

Autor: Tanjug, Euronews Srbija

18/07/2021

-

22:53

Nevreme i u regionu: Poplavljene ulice Sarajeva i Zagreba, od udara groma na Ohridu četvoro povređenih
Nevreme i u regionu: Poplavljene ulice Sarajeva i Zagreba, od udara groma na Ohridu četvoro povređenih - Copyright Tanjug/Jaroslav Pap

veličina teksta

Aa Aa

Nevreme praćeno grmljavinom i jakim pljuskovima pogodilo je ceo region. Velike količine padavina poplavile su ulice Zagreba i Sarajeva, a na plaži u Ohridu došlo je do udara groma, od kog su četiri osobe zadobile povrede.

Jaka kiša zahvatila je u popodnevnim satima veći deo Bosne i Hercegovine, a pojedine saobraćajnice u Sarajevu, posebno podvožnjaci bili su potopljeni.

Olujno nevreme praćeno obilnom kišom i vetrom stvorilo je probleme vozačima.

Prema podacima meteorologa, padavine se u BiH očekuju i u narednim danima, a za područje cele zemlje izdat je žuti meteoalarm.

 

Vetar lomio drveće u Zagrebu i Slavoniji

I u Zagrebu je velika količina padavina stvorila probleme. Poplavljene su bile ulice i podrumske prostorije zgrada i kuća.

BIlo je nekoliko dojava o padu stabala i granja na ulice, parkirana vozila i objekte, preneo je portal Index.

Županijski centar primio je 50-ak poziva građana koji su tražili intervenciju vatrogasaca i komunalnih službi.

 

 

 

 

Nevreme je zahvatilo i Slavoniju. Snažan vetar praćen kišom rušio je drveće.

Od Iloka prema Vukovaru srušeno je nekoliko stabala uz ulice, a hitne službe su dobile desetak prijava o nevremenu, navodi Index.

"Jak vetar s kišom zahvatio je danas između 17.30 i 18.30 sati Vukovarsko-sremski okrug, od Iloka prema Vukovaru. Srušeno je nekoliko stabala duž ulica. Hitne službe Vukovara dobile su desetak dojava građana o nevremenu, zasad nema informacija o većoj šteti", saopšteno je iz lokalne civilne službe.

 

 

Udar groma na plaži u Ohridu

Najmanje 13 ljudi javilo se lekaru usled udara groma za vreme oluje koja je danas oko 15 sati pogodila region Ohrida u Severnoj Makedoniji, a četiri osobe su zadobile opekotine.

Agencija MIA prenosi da je grom pogodio mesto u blizini plaže u auto-kampu Gradište na Ohridskom jezeru.

Povređeni su zadobili opekotine na ekstremitetima, dok kod ostalih nije bilo vidljivih povreda, ali su izjavljivali da su pretrpeli veliki stres, kao i da su imali problema sa sluhom, disanjem.

Nakon intervencije medicinskih službi, povređeni su zbrinuti u lokalnoj bolnici.

 

Komentari (0)

Evropa