Aktuelno

FOTO VIDEO U beogradskom naselju Vojvode Vlahovića poplavljeno 20 kuća, voda blokirala i autoput ka Pirotu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/07/2021

-

18:06

Euronews Serbia

veličina teksta

Aa Aa

Jako nevreme praćeno gradom zahvatilo je Beograd u 18 časova, a kiša i dalje pada. Jedno od prestoničkih naselja koje je najteže pogođeno pljuskom je Vojvode Vlahovića gde je poplavljeno oko 20 kuća.

Euronews Serbia

U ostalim delovima grada pak, saobraćaj se odvija normalno i nema većih gužvi.

Razorno nevreme pogodilo je i okolinu Novog Sada - Kać, Budisavu i Mošorin. Grad veličine oraha koji je na pojedinim mestima napadao u ledeni nanos debeo nekoliko, oštetio je čak i fasade kuća. Prema izjavama očevidace olujni vetar je čupao i lomio stabla zbog čega su pojedine kuće ostale bez struje, a usevi i voće pretpreli su veliku štetu.

Twitter.com/@Black_eyed73

Nevreme u Kaću

Na putu Bela Palanka - Pirot zapad, zbog obilnih padavina došlo je do odrona. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, jednom kolovoznom trakom. Zbog izlivanja vode na kolovoz, za saobraćaj su zatvorene vozna i zaustavna saobraćajna traka, saopštilo je večeras JP "Putevi Srbije".

Pomenuta deonica je obezbeđena adekvatnom signalizacijom.

Ekipe su na terenu i takođe raščišćavaju odron na lokalnom putu kod klisure Čiflik.

Ivan Živić

 

Podsetimo, Republički Hidrometeorološki zavod Srbije najavio je za večeras na jugoistoku, jugu i zapadu Srbije, kao i u Bačkoj nestabilno vreme, mestimično sa plјuskovima i grmlјavinom. Lokalno je moguća i pojava grada.

Na snazi je i upozorenje na vremenske nepogode koje su moguće danas i sutra.

Zadržava se nestabilno vreme sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine, a lokalno se očekuju vremenske nepogode sa jakim pljuskovima, velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom, navodi RHMZ.

Zbog najavljenih nepogoda, na području Srbije proglašen je narandžasti meteoalarm, osim na istoku zemlje, gde je žuto upozorenje proglašeno zbog visokih temperatura, ali i kiše i grmljavine.

Takođe, na snazi je i hidrološko upozorenje zbog mogućeg naglog porasta vodostaja.

Na manjim bujičnim vodotocima na slivovima Jadra, Kolubare, Crnice, Lepenice, Lugomira, Resave, Ravanice, Mlave i Timoka sa pritokama tokom 19/20. jula mogući su kratkotrajni nagli porasti vodostaja sa manjim lokalnim izlivanjima.

Komentari (0)

Srbija