Region

Danas konstitutivna sednica Skupštine Crne Gore, predsedava najstariji poslanik

Komentari

Autor: Tanjug

27/07/2023

-

08:35

Danas konstitutivna sednica Skupštine Crne Gore, predsedava najstariji poslanik
Danas konstitutivna sednica Skupštine Crne Gore, predsedava najstariji poslanik - Copyright Skupština Crne Gore/I.Šljivančanin

veličina teksta

Aa Aa

Konstitutivna sednica novog saziva Skupštine Crne Gore, na čijem je dnevnom redu i izbor predsednika parlamenta, biće održana danas u podne u Podgorici. Na dnevnom redu je i utvrđivanje broja potpredsednika i njihov izbor, kao i izbor predsednika i članova Administrativnog odbora, navela je RTCG.

Na sednici će biti usvojen izveštaj Državne izborne komisije o parlamentarnim izborima, koji su održani 11. juna. Konstitutivnom sednicom, do izbora predsednika Skupštine, predsedava najstariji poslanik kome u radu pomažu najmlađi poslanik i generalni sekretar parlamenta.

Najstariji poslanik u novom sazivu je Milan Lekić iz koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG), a najmlađi je poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Mirko Đukić. U novom sazivu Skupštine lista PES-a imaće 24 poslanika, a koalicija Zajedno, okupljena oko Demokratske partije socijalista, 21.

Koalicija ZBCG imaće 13 poslanika, Lista Hrabro se broji 11, a Bošnjačka stranka šest. Po dva predstavnika u parlamentu imaće koalicija Socijalističke narodne partije i Demosa i Albanski forum, a po jednog Hrvatska građanska inicijativa i Albanska alijansa.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa