Region

Protest u Tirani zbog hapšenja bivšeg pripadnika OVK Dritana Godžaja

Komentari

Autor: Kosovo-online

06/08/2023

-

23:51

Protest u Tirani zbog hapšenja bivšeg pripadnika OVK Dritana Godžaja
Protest u Tirani zbog hapšenja bivšeg pripadnika OVK Dritana Godžaja - Copyright Prinskrin/Youtube/Euronews Albania

veličina teksta

Aa Aa

U Tirani je danas održan protest podrške bivšem pripadniku OVK Dritanu Godžaju, koji je početkom prošle sedmice uhapšen po nalogu Specijalnog suda u Hagu, pod optužbom da je svojim delovanjem remetio rad suda, prenosi Reporteri.

Organizacija "Krila orla" zatražila je oslobađanje Godžaja, navodeći da je njegovo hapšenje "nepravedno".

Poručili su da Godžaj ne treba da bude izručen Hagu jer "nije počinio nikakav zločin, već je za vreme rata branio prava Albanaca".

"Za sve one koji drže Dritana, nemojte ga izručiti. Ovo je otvoreni progon za sve Albance koji su se borili protiv neprijatelja. Moraju se zaštititi prava albanske nacije, ona koja su narušena u ime demokratije. Pravda je jednaka za sve. Nije počinio nikakav zločin već je dobrovoljno učestvovao u zaštiti prava", rekao je jedan od demonstranata, a prenosi Kosovo onlajn.

Iz Specijalizovanih veća u Hagu saopštili su da će Godžaj biti zadržan u Albaniji dok albanske vlasti ne donesu odluku o njegovom transferu u Specijalni sud.

Godžaj, koji je osumnjičen za krivična dela protiv sprovođenja pravde koja uključuju zastrašivanje i ometanje službenih lica suda u Hagu u vršenju službene dužnosti, uhapšen je u Tirani 31. jula, i njemu je odrežen pritvor u trajanju od 40 dana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa