Politika

Albanski premijer o poseti Prištini: Nema Kurtija - nema konferencije za medije

Komentari

Autor: Tanjug

06/07/2023

-

21:00

Albanski premijer o poseti Prištini: Nema Kurtija - nema konferencije za medije
Edi Rama - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Albanije Edi Rama odbio je da razgovara sa novinarima nakon današnjih sastanaka koje je u Prištini obavio sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani, predsednikom parlamenta Glaukom Konjufcom, kao i ambasadorom SAD u Prištini Džefrijem Hovenijerom.

Kako prenosi portal Reporteri, on je novinarima rekao da ''nema svog pandana'', i da zato ne može da održi konferenciju za medije.

On je potom na svom nalogu na Fejsbuku naveo da je sa Osmani razgovarao o Berlinskom samitu u Tirani i predstojećem NATO samitu u Viljnusu, pored ostalog.

''Imao sam sa Vjosom Osmani, predsednicom republike Kosovo, koristan sastanak i otvoren razgovor o temama posete, Berlinskog samita u Tirani i NATO samita, kao i zajedničkih briga'', napisao je Rama.

Albanski premijer nalazi se u Prištini u okviru turneje po zemljama regiona kako bi se pripremio za Berlinski proces kojim će Tirana predsedavati u oktobru.

On je na sastanku sa predsednicom Kosova razgovarao o situaciji na severu KiM, kao i o predstojećem NATO samitu u Viljnusu i Berlinskom procesu.

Rama se potom sastao i sa ambasadorom SAD u Prištini Džefrijem Hovenijerom, a nakon toga se sastao i sa predsednikom Skupštine privremenih prištinskih institucija Glaukom Konjufcom.

Kako prenosi portal Gazeta ekspres, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, koji se nalazio u svojoj kancelariji u zgradi pored one u kojoj je bio sastanak Rame i Osmani, na pitanje novinara da li planira da se sastane sa Ramom, mahnuo novinarima, ušao u automobil i odvezao se.

On je juče izjavio da odbija da se sastane sa Ramom, ukoliko se ne radi o sastanku dve vlade.

Komentarišući Kurtijevo odbijanje da se sastane sa njim, Rama je rekao da se nada da Kurti nije zaboravio na tradiciju da "ako neko dođe u vaš dom, otvorite mu vrata i zabranjeno je isterati ga iz kuće".
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija