Region

Medenica negirala navode optužnice, tvrdi da je u centru odmazde

Komentari

Autor: Tanjug

07/09/2023

-

13:37

Medenica negirala navode optužnice, tvrdi da je u centru odmazde
Medenica negirala navode optužnice, tvrdi da je u centru odmazde - Copyright Prinskrin/Youtube/CEDEM

veličina teksta

Aa Aa

Bivša predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, koju Specijalno tužilaštvo tereti da je deo šesnaestočlane kriminalne organizacije kojom je rukovodio njen sin Miloš Medenica, negirala je navode optužnice na današnjem suđenju u Višem sudu u Podgorici.

Obraćajući se sudu, rekla je da je spremna da umre za svog sina, uz tvrdnju da se nalazi u centru odmazde od "nove političke elite".

"Našla sam se u svim političkim govorima i programima i političkih partija, a sve za rejting nove političke elite", kazala je Medenica iznoseci odbranu.

Veće je odbilo predlog advokatice Sonje Manojlović iz Beograda, kao i podgoričkih advokata Stefana Jovanovića, Nikole Ivanovića i Miloša Vuksanovića, koji su juče tražili ukidanje pritvora Milošu Medenici, Vojinu Perunoviću, Marjanu Bevenji i Marku Vučiniću.

Veće je odbilo i predlog specijalnog tužioca Vukasa Radonjića da se spoji sudski postupak okrivljenoj sudiji Milici Vlahović Milosavljević i Vesni Medenici, prenele su podgoričke Vijesti.
Odlukom vanraspravnog veća, ovaj predmet optužnice je razdvojen u odnosu na ostale optužnice odlukom u julu.

Medenica se tereti da je koristila funkciju, uticala na kolege u donošenju sudskih odluka u korist nekoliko privatnih kompanija i da je za to primila mito. Medenica je u pritvoru bila od aprila do novembra 2022. godine, kada je puštena da se brani sa slobode, dok njen sin Miloš ostaje u pritvoru.

Osim protiv Vesne i Miloša Medenice, optužnica je podignuta i protiv Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića, Gorana Jovanovića i nikšićke "Kopad Company".

Miloš Medenica je, tvrdi SDT, 2019. godine stvorio kriminalnu organizaciju, čiji su pripadnici postali njegova majka Vesna i drugi okrivljeni, s ciljem šverca cigareta i protivzakonitog uticaja na sudsku vlast, a radi sticanja nezakonite dobiti i moći.
 

Komentari (0)

Evropa