Region

Otkriven tunel ispod Višeg suda u Podgorici: Vodi od depoa sa dokaznim materijalom do stana u zgradi prekoputa

Komentari

Autor: Tanjug

12/09/2023

-

14:50

Otkriven tunel ispod Višeg suda u Podgorici: Vodi od depoa sa dokaznim materijalom do stana u zgradi prekoputa
Uprava policije Crne Gore - Copyright Uprava policije Crne Gore

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić izjavio je danas da je do provale u depo tog suda došlo putem prokopanog tunela ispod zgrade, ali da je popisom konstatovano da, kako je rekao, gotovo ništa ne nedostaje.

"Na dobro sakrivenom mestu pronađen je otvor tunela, koji je morao biti pravljen duži vremenski period. Uviđaj je završen, ne znamo šta se moglo sve desiti da taj otvor nije primećen. Nama je najvažnije da smo zatvorili nešto što je predstavljalo opasnost", rekao je Savić na konferenciji za novinare.

Negirao je navode pojedinih medija da je ukraden laptop korejskog "kralja kriptovaluta" Do Kvona, jer se on ni ne nalazi u depou.

"Istina je da su u Višem sudu u prostorijama depoa tog suda zatečeni tragovi drugih lica. Odmah je obaveštena policija, koja je nakon izvršenog uviđaja došla do iste konstatacije. Sproveden je popis, koji je trajao do ranih jutarnjih sati. Konstatovano je da gotovo ništa ne nedostaje", rekao je Savić, prenele su podgoričke Vijesti.

Prema njegovim rečima, zabunu je stvorilo to što stvari nisu bile na mestu i da je pregledom predmeta konstatovano je da su ispreturane.

Savić tvrdi da čak i da su neke stvari nestale to ne bi bila nenadoknadiva šteta jer su, kako kaže, dokazi izveštačeni.

Tunel vodi do jednog stana

Tunel prokopan ispod Višeg suda u Podgorici izlazi u stan naspram zgrade tog suda, koji je iznajmljen pre dva meseca, saznaju podgoričke Vijesti iz Uprave policije.

Prema istim informacijama, istražitelji su utvrdili ko je vlasnik stana, a trenutno tragaju za onima koji su boravili u njemu.

Ovaj događaj sutra će biti tema sednice Biroa za operativnu koordinaciju organa obaveštajnog bezbednosnog sektora, najavljeno je iz Ministarstva pravde.

Iz Ministarstva su kazali da će glavna tema sednice biti "bezbednost i mere zaštite objekata i prostorija organa za sprovođenje zakona i čuvanje dokumentacije, sa posebnim fokusom na događaj u vezi depoa Višeg suda u Podgorici".

"To je vrsta napada na sistem i državu"

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić i vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić obišli su danas Viši sud, gde je otkriven tunel koji je prokopan ispod zgrade suda.

Adžić je poručio da to jeste neka vrsta napada na sistem i državu.

"To je i nešto što smo mi najavljivali u prethodnom periodu da može da se desi, a to je da neki ljudi koji se pominju već duži vremenski period kao negde nosioci buduće vlasti imaju određene vrste sa kriminalnim strukturama, što je svakako nakon intenzivne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije koja je prepoznata od građana u prethodnih godinu i po dana, rekao bih malo poljunjana i negde se dao vetar u leđa onim kriminalnim strukturama da može doći do situacije da se sve vrati na onaj period kada su Crnom Gorom vladale kriminlne strukture", kazao je Adžić.

Ocenio je da sve ide u dobrom pravcu i da se vrlo brzo može doći do opipljivih dokaza.

"Ovo je jedna akcija dobro islanirana  i organizovana koja se mesecima pripremala i koja liči na akcione filmove", rekao je Adžić, preneo je portal podgoričkog Dana.

   

Komentari (1)

Драган

12.09.2023 17:32

А чуш, чоче, чуш....

Evropa