Evropa

U Španiji uhapšeno 27 osoba zbog pranja novca i trgovine drogom, grupu predvodili albanski državljani

Komentari

Autor: Tanjug

21/09/2023

-

18:39

U Španiji uhapšeno 27 osoba zbog pranja novca i trgovine drogom, grupu predvodili albanski državljani
U Španiji uhapšeno 27 osoba zbog pranja novca i trgovine drogom, grupu predvodili albanski državljani - Copyright europol.europa.eu

veličina teksta

Aa Aa

Španska nacionalna policija je, uz pomoć Europola, uhapsila 27 osoba zbog pranja više od 65 miliona evra profita od trgovine drogom.

Kriminalnu grupu predvodili su albanski državljani i bila je aktivna u proizvodnji i prometu marihuane, ali i organizovnju velike aktivnosti pranja novca za organizacije koje se bave trgovinom drogom. Koristili su takozvani "havala" sistem podzemnog bankarstva, dok su blisko sarađivali sa kineskim državljanima, navodi se u saopštenju Europola.

Mreža je poslovala preko nelegalnog pravnog lica preko kojeg je obavljala transfere i prikrivala velike sume novca od prodaje droge, koje su služile za finansiranje novih kriminalnih operacija.

europol.europa.eu

 

Prilikom pretresa imovine uhapšenih zaplenjeni su luksuzni satovi i nakit u vrednosti većoj od 400.000 evra, kao i automobili, telefoni i 615.000 evra u kešu.

Istražitelji veruju da je kriminalna mreža oprala više od 65 miliona evra za manje od godinu dana, od maja 2020. do marta 2021. godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa