Evropa

Moravjecki: Želim da kažem Zelenskom da nikada više ne vređa Poljake kao u UN

Komentari

Autor: Tanjug

22/09/2023

-

21:09

Moravjecki: Želim da kažem Zelenskom da nikada više ne vređa Poljake kao u UN
Tanjug/AP//Susan Walsh - Copyright Tanjug/AP//Susan Walsh

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Poljske Mateuš Moravjecki izjavo je danas da želi da kaže predsedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom da nikada više ne vređa Poljake kao što je to učinio nedavno tokom svog govora u Ujedinjenim nacijama.

"Poljaci to nikada neće dozvoliti, a odbrana dobrog poljskog imena nije samo moja dužnost i čast, već je najvažniji zadatak poljske vlade", rekao je Moravjecki na skupu u Svidnjiku, prenela je "Gazeta viborča".

On je istakao da će se Poljska braniti u trenutnom geopolitičkom kontekstu, da ima svoje razloge i da zna kako ovi razlozi treba da budu oblikovani.

Zelenski je u obraćanju u Ujedinjenim nacijama rekao da Kijev "vredno radi da se očuvaju kopneni putevi za izvoz žita" i da je "političko pozorište" oko uvoza žitarica samo pomoglo zvaničnoj Moskvi.

Insistirajući na potrebi da zaštite domaća tržišta, Poljska, Slovačka i Mađarska su objavile sopstvene limite na uvoz ukrajinskog žita neposredno nakon što je Evropska komisija odlučila da ne proširi zabranu uvoza na pet istočnoevropskih zemalja članica Evropske unije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa