Evropa

Francuski reper MHD osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva 2018. godine

Komentari

Autor: Tanjug

24/09/2023

-

10:20

Francuski reper MHD osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva 2018. godine
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Francuski reper MHD, čije je pravo ime Mohamed Sila, osuđen je na 12 godina zatvora zbog ubistva mladića u Parizu 2018. godine, koji je najpre udaren automobilom, a potom izboden nožem.

Petorica saučesnika MHD su takođe osuđeni na zatvorske kazne od 10 do 18 godina zbog ubistva počinjenog tokom tuče između rivalskih bandi, ali trojica optuženih su oslobođeni, prenosi Gardijan.

U noći 5. jula 2018. godine  23-godišnji Loik K je najpre udaren crnim mercedesom, a zatim ga je pretuklo i izbolo desetak ljudi u 10. arondismanu francuske prestonice.

MHD je negirao je da je bio na licu mesta, ali je lokalni stanovnik snimio incident sa svog prozora, na osnovu čega je identifikovano da mercedes pripada MHD.

Drugi svedoci su takođe identifikovali MHD po njegovoj frizuri ili duksu marke Puma za koji je reper bio ambasador brenda. Automobil kojim je udaren Loik K pronađen je napušten i zapaljen na jednom parkingu dan nakon ubistva.

MHD je pred sudom, pre nego što se povukao da sa advokatima razmotri presudu donetu nakon tronedeljnog postupka, ponovo izjavio da je nevin.

"Od početka sam tvrdio da sam nevin u ovom slučaju i nastaviću da branim svoju nevinost", rekao je MHD pred prepunom sudnicom.

Osuđeni, koji su se svi izjasnili da nisu krivi, imaju 10 dana za podnošenje žalbe nadležnom sudu.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa