Evropa

Torijevac izbačen iz sale zbog kritike britanske ministarke: Brejverman drži "homofobične govore"

Komentari

Autor: Tanjug

03/10/2023

-

23:27

Torijevac izbačen iz sale zbog kritike britanske ministarke: Brejverman drži "homofobične govore"
Konzervativac koji je optužio Suelu Brejverman za homofobiju izbačen iz sale - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Član Konzervativne partije Endru Bof uklonjen je iz sale tokom govora britanske ministarke unutrašnjih poslova Suele Brejverman nakon što je optužio ministarku za homofobiju, piše Miror.

Tokom svog govora, ministarka je kritikovala levičarska uverenja, rekavši da ona remete funkcionisanje javnih institucija.

''Visoki zvaničnik Konzervativne stranke Endru Bof izbačen je tokom govora Suele Brejverman na sastanku Torijevaca nakon što je optužio ministarku unutrašnjih poslova da drži 'homofobične govore''', navodi londonski list.

Bofu je poslanik u Skupštini Londona, izabranom predstavničkom telu u okviru administracije Velikog Londona. 

Prema pisanju lista, Bof je govor Brejverman nazvao homofobičnim, a kada su ga izveli iz sale, dodao je da vladina politika čini da Konzervativna partija izgleda "transfobična i homofobična".

Brejverman nije ni na koji način reagovala na ono što se dešavalo i nastavila je svoj govor, koji je na kraju dočekan burnim ovacijama, navodi Miror.

Ona je kritikovala opozicionu Laburističku partiju i rekla da situacija već sada nije najbolja, a u Vladi, policiji, vodećim kompanijama i drugim institucijama, ''pod zastavom različitosti, jednakosti i inkluzije'', donose se politike koje iskrivljuju prvobitne ciljeve ovih institucija.

Ministarka je istakla da se javnosti iznose krajnje kontradiktorne ideje koje se predstavljaju kao tradicionalne vrednosti i da će se, ako se ne izađe na kraj sa ovim ''otrovom'', situacija samo pogoršati. 

Brejverman je navela primere ljudi koji su bili primorani da podnesu ostavke nakon što su kritikovani zbog verovanja da muškarac ne može biti žena, i da su mnogi bili ukoreni zbog upotrebe „netačnih“ reči.

Ona je u svom govoru takođe navela svoju posvećenost suzbijanju tokova ilegalnih migranata i podršci policiji u održavanju reda i zakona.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa