Evropa

Vlasti Venecije potvrdile da je u nesreći autobusa poginula 21 osoba

Komentari

Autor: Tanjug

04/10/2023

-

11:40

Vlasti Venecije potvrdile da je u nesreći autobusa poginula 21 osoba
Vlasti Venecije potvrdile da je u nesreći autobusa poginula 21 osoba - Copyright Tanjug/AP/Slow Press/LiveMedia/LaPresse

veličina teksta

Aa Aa

Vlasti Venecije potvrdile su da je 21 osoba izgubila život u nesreći u kojoj je autobus pao s nadvožnjaka na železničku prugu u okrugu Mestre i Margera, nadomak Venecije.

Autobus se posle pada s visine od 10 metara zapalio, a Paolo Rosi, koordinator hitne službe u Veneciji potvrio je za agenciju ANSA da su među žrtvama jedna beba, 12-godišnje dete i tinejdžerka.

Prema njegovim rečima, četiri povređene osobe su kolima hitne pomoći prevezene na odeljenje intenzivne nege.

Prefekt Venecije Mikele Dibari izjavio je da su među poginulima državljani šest zemalja: 4 iz Ukrajine, dva iz Španije, dva iz Austrije i po jedan iz Hrvatske, Nemačke i Francuske, preneo je londonski Gardijan.

U međuvremenu se oglasio portparol ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova Oleg Nikolenko koji je izjavio da je pet državljana Ukrajine smrtno stradalo u ovoj nesreći, kao i da su trojica Ukrajinaca povređena, prenela je danas ukrajinska agencija Rbc-UKraine.

Tanjug/AP/Antonio Calanni

 

Italijanske vlasti su saopštile da se veruje da je Austrijanka koja je poginula u nesreći majka dve devojčice od tri i 13 godina, koje se nalaze u bolnici u Trevizu i nisu životno ugrožene.

Premijerka Italije Đorđa Meloni izrazila je "najdublje saučešće" rekavši da je u mislima sa žrtvama, njihovim porodicama i prijateljima. Tužilaštvo u Veneciji potvrdilo je da je pokrenuta istraga s ciljem da se utvrdi šta je dovelo do nesreće.

Kolege vozača autobusa potvrdile su za italijansku novinsku agenciju da je za volanom bio iskusan profesionalac. Ostaci autobusa uklonjeni su sa mesta nesreće i odneti na depo.

Komentari (0)

Evropa