Evropa

Preporuka navijačima Švedske: Ne idite na gostovanja u plavo-žutim dresovima

Komentari

Autor: Tanjug

17/10/2023

-

23:37

Preporuka navijačima Švedske: Ne idite na gostovanja u plavo-žutim dresovima
Preporuka navijačima Švedske: Ne idite na gostovanja u plavo-žutim dresovima - Copyright Tanjug AP/Sylvain Plazy

veličina teksta

Aa Aa

Navijačima švedskih fudbalskih klubova biće savetovano da ne nose odeću u nacionalnim bojama kada putuju u inostranstvo na utakmice, najavio je večeras šef obezbeđenja Fudbalskog saveza Švedske Martin Fredman, prenosi AP.

Dvojica navijača Švedske ubijena su sinoć u Briselu uoči meča protiv Belgije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Utakmica između Belgije i Švedske prekinuta je sinoć posle prvog poluvremena pri rezultatu 1:1, pošto je napadač ubio dvojicu navijača Švedske uoči meča.

AP podseća da je najmanje jedan ubijeni navijač nosio dres reprezentacije Švedske. Dvojica navijača izašla su iz taksija u blizini stadiona Kralj Boduen na kome se igrala utakmica, zatim su pobegli u zgradu pre nego što ih je ubio napadač poreklom iz Tunisa.

Švedski reprezentativci su se vratili danas u svoje klubove iz Brisela posle sinoćnje utakmice.

Martin Fredman je rekao da će navijačima koji budu putovali u inostranstvo biti savetovano da ne nose odeću u bojama švedske zastave.

"Ovo je slučaj da je počinilac ciljao švedske državljane pa bi bilo za osudu ne preporučiti da bi trebalo da izbegavamo odeću u švedskim bojama kada idemo na ovakvu vrstu putovanja", istakao je Fredman i dodao da nije dobio takav savet od belgijskih vlasti pre utakmice u ponedeljak.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa