Region

Uhapšeno 12 navijača zbog pevanja ustaških pesama na meču u Osijeku

Komentari

Autor: Tanjug

15/10/2023

-

15:40

Uhapšeno 12 navijača zbog pevanja ustaških pesama na meču u Osijeku
Uhapšeno 12 navijača zbog pevanja ustaških pesama na meču u Osijeku - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U Osijeku i Vinkovicma danas je uhapšeno 12 navijača zbog incidenta na nedavnoj fudbalskoj utakmici između reprezentacija Hrvatske i Turske (0:1) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, kada su navijači domaćeg tima pevali ustaške pesme.

Hapšenja su nastavak policijske akcije hapšenja navijača zbog pevanja ustaške pesme na utakmici održanoj u četvrtak u osiječkoj "Opus Areni", prenosi portal Index.hr.

UEFA je ranije kaznila hrvatsku reprezentaciju sa 10.000 evra, oduzimanjem 1.000 mesta za gledaoce na susretu s Turskom i dve godine uslovne kazne, zbog pojavljivanja ustaške zastave na prethodnoj domaćoj kvalifikacionoj utakmici sa Letonijom na Rujevici.

Incident u Osijeku je nov i zbog njega Hrvatskom fudbalskom savezu preti nova, rigorozna kazna, navodi portal.

Inače, premijer Hrvatske Andrej Plenković osudio pevanje ustaških pesama, poručivši da to rade ljudi koji žele zlo hrvatskoj reprezentaciji.

Osudi se pridružio i ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović koji je rekao da niko ne može da ga uveri da oni koji pevaju ustaške pesme ne znaju da time čine štetu fudbalu, društvu i državi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa