Region

Plenković o uhapšenim huliganima u Grčkoj: Stav Vlade i predsednika Hrvatske nije isti, izjave Milanovića štetne

Komentari

Autor: Tanjug

29/08/2023

-

23:56

Plenković o uhapšenim huliganima u Grčkoj: Stav Vlade i predsednika Hrvatske nije isti, izjave Milanovića štetne
Andrej Plenković - Copyright Tanjug/HINA/Edvard Šušak

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas da njegov stav i stav predsednika Republike Zorana Milanovića o uhapšenim Hrvatima u Grčkoj nisu isti, već itekako različiti, naglasivši da Vlada pruža pravnu i konzularnu pomoć uhapšenima, a da su im Milanovićeve izjave štetile.

„Deo medija i deo komentatora nastoji da plasira u javnost da je pozicija Vlade i pozicija predsednika RH ista kada je reč o huliganizmu i hrvatskim državljanima koji su u pritvoru. Ona je itekako različita”, poručio je Plenković nakon sednice Predsedništva HDZ-a, prenosi Hina.

"Pozicija Vlade je da stalno govorimo o hrvatskim državljanima, a ne navijačima, osuđujemo nasilje i huliganizam, ali isto tako kao odgovorna Vlada dajemo podršku i pružamo pravnu i konzularnu pomoć hrvatskim državljanima", pojasnio je.

Prema njegovim rečima, uhapšeni hrvatski državljani unapred su znali da ne mogu gledati utakmicu i "nije bilo drugog razloga da idu u Grčku nego da naprave incident". 

”Mi ne smatramo da su oni ratni zarobljenici, nego ljudi koji su svesno, neki vrlo mladi pa su možda zavedeni, otišli da čine krivična ili prekršajna dela”, rekao je Plenković.

"Jedan grčki državljanin je poginuo, što nije dobro i imalo je reputacijsku štetu za Hrvatsku koju smo išli da popravimo i u tome smo uspeli", dodao je hrvatski premijer.

On je istakao da je iz prve ruke čuo "da su Milanovićeve izjave štetile položaju uhapšenih hrvatskih državljana".

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa