Region

Grlić Radman: Milanović svojim izjavama šteti Hrvatima u Grčkoj

Komentari

Autor: Tanjug

24/08/2023

-

12:57

Grlić Radman: Milanović svojim izjavama šteti Hrvatima u Grčkoj
Grlić Radman - Copyright Tanjug/HINA/ Mario Strmotić

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman izjavio je danas da predsednik te zemlje Zoran Milanović svojim izjavama nanosi štetu položaju navijača Dinama zatvorenih u grčkim zatvorima nakon sukoba s navijačima atinskog AEK-a.

"Sigurno da (Milanovićeve) izjave apsolutno jako štete, ne doprinose položaju hrvatskih državljana u zatvorima", kazao je Grlić Radman novinarima na godišnjoj Konferenciji hrvatskih ambasadora, generalnih konzula, konzula i vojnih izaslanika, prenosi zagrebčki Indeks.

Dodao je kako grčke vlasti smatraju da to "nije hrvatska pozicija, već da je to jedan izdvojeni slučaj".

"Naravno, razumeju ovu situaciju, ali u grčkoj javnosti se to loše percipira", rekao je Grlić Radman, i dodao da nemaju informacije o pretnjama Hrvatima u zatvoru.

"Mi nemamo te informacije. Mi smo odmah dobili garanciju grčkih vlasti da su njihovi životi sigurni. Oni su odvojeni od drugih zatvorenika koji služe kaznu", poručio je.

Milanović je više puta na negativan način komentarisao postupanje Grčke prema uhapšenim navijačima, a poslednji put je rekao da se hrvatski državljani tretiraju kao ratni zarobljenici i da se prema njima vrši kolektivna kazna.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa