Region

Gordan Jandroković očekuje bržu istragu o ubistvu grčkog navijača: "Nećete ništa postići velikom bukom i optužbama"

Komentari

Autor: Tanjug

20/08/2023

-

23:51

Gordan Jandroković očekuje bržu istragu o ubistvu grčkog navijača: "Nećete ništa postići velikom bukom i optužbama"
Gordan Jandroković - Copyright EPA/DANIEL KASAP

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je danas da u slučaju Dinamovih navijača, uhapšenih u Grčkoj, očekuje ubrzanje istrage i pravedno suđenje kao i povratak u Hrvatsku navijača koji nisu povezani s događajima u kojima je smrtno stradao navijač AEK-a.

Jandroković je rekao kako veruje da će premijer Andrej Plenković i resorni ministri obaviti razgovore koji će omogućiti da suđenje hrvatskim navijačima bude pravedno i da se oni, za koje istraga pokaže da nisu učestvovali u tragičnom događaju, što pre vrate u Hrvatsku, prenosi Hina.

"Svaka država drži do nezavisnosti svog pravosuđa. Nećete ništa postići velikom bukom, napadima i optužbama", izjavio je Jandroković uoči početka viteške manifestacije Trke na prstenac.

Na novinarsko pitanje o odbrani sa slobode, koju bi Hrvatska omogućila svojim garancijama, odgovorio je kako to nije u nadležnosti Hrvatskog sabora. 

Dodao je da je siguran da će vlada učiniti sve što može, pa i jednu takvu meru kako bi omogućila povratak onih koji se mogu vratiti u Hrvatsku.

"Čini mi se kako idemo u tom smeru", istakao je predsednik Sabora i dodao da postoje kontakti s grčkim kolegama na nivou vlada i resornih ministarstva.

On je rekao da se mora voditi računa o tome da se tamo nalazi veliki broj hrvatskih državljana i da je sigurno da nisu svi oni učestvovali u tragičnim događajima.

Delegacija predvođena premijerom Plenkovićem putuje sutra u Grčku na neformalni susret lidera zemalja jugoistočne Evrope, a predviđen je poseban bilateralni sastanak šefa hrvatske vlade i grčkog kolege Kirijosa Micotakisa, kao i odvojeni susreti ministara pravosuđa i spoljnih poslova Ivana Malenice i Gordana Grlića Radmana s grčkim kolegama.

Tema razgovora će, kako se pretpostavlja, biti povezana s huliganskim neredima u Atini u kojima je smrtno stradao navijač AEK-a, zbog čega se u grčkim zatvorima nalaze 102 hrvatska državljana, podseća hrvatska agencija. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa