Evropa

Okupljeni na propalestinskom skupu u Turskoj pokušali da upadnu u bazu gde se nalaze američke trupe

Komentari

Autor: Tanjug

05/11/2023

-

19:17

Okupljeni na propalestinskom skupu u Turskoj pokušali da upadnu u bazu gde se nalaze američke trupe
Okupljeni na propalestinskom skupu u Turskoj pokušali da upadnu u bazu gde se nalaze američke trupe - Copyright Tanjug AP/Mehmet Sancakzade

veličina teksta

Aa Aa

Okupljeni na propalestinskom skupu u Turskoj danas su pokušali da upadnu u vazduhoplovnu bazu u kojoj se nalaze američke trupe. Policija je ispalila suzavac i koristila vodene topove da bi rasterala masu, dok su mnogi mahali turskim i palestinskim zastavama, preneo je Rojters.

Demonstranti su, takođe, rušili barikade, sukobljavali se sa policijom i gađali ih plastičnim stolicama i kamenjem.

Predsednik islamističke turske humanitarne agencije IHH Humanitarne fondacije za pomoć Bulent Jildirim obratio se okupljenima u Adani i pozvao ih da se uzdrže od napada na policiju, preneo je Gardijan.

"Prijatelji, pogrešno je bacati kamenje ili raditi slične stvari, jer bi i policija i vojnici hteli da odu u Gazu i da se bore i otići će kada dođe vreme", rekao je on.

Turska je juče opozvala svog ambasadora iz Izraela, navodeći kao razlog izraelsko "odbijanje poziva na prekid vatre" i rastući broj žrtava u Gazi, gde je više od 9.700 Palestinaca ubijeno u izraelskim vazdušnim napadima.

U međuvremenu, prošlog meseca, Izrael je povukao svoje diplomate iz Turske nakon što je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan nazvao Izrael "okupatorom" na propalestinskom skupu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa