Evropa

Trilateralna kontrola granica: Policije Slovenije, Hrvatske i Italije će sarađivati u upravljanju migracijama

Komentari

Autor: Tanjug

15/11/2023

-

22:58

Trilateralna kontrola granica: Policije Slovenije, Hrvatske i Italije će sarađivati u upravljanju migracijama
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Direktori slovenačke, hrvatske i italijanske policije Senad Jušić, Nikolo Milino i Vitorio Pisani dogovorili su se danas da pojačaju saradnju u upravljanju ilegalnom migracijom uspostavljanjem trilateralnih patrola.

Na video-konferenciji oni su doneli odluku da unaprede aktivnosti koordinacije. 
"Potrebno je maksimalno iskoristiti postojeće oblike saradnje policijskih snaga tri zemlje u otkrivanju i istraživanju prekograničnog kriminala", saopštila je danas slovenačka policija, prenosi STA.

Jušić je predložio da se ubuduće razmisli o jačanju saradnje na celoj zapadnobalkanskoj migracionoj ruti, uključujući i redovne sastanke šefova policije radi bolje razmene informacija i efikasnijeg sprečavanja ilegalnih migracija i kriminala. 

Sa njegovim predlogom saglasili su se hrvatski i italijanski zvaničnici. 

O jačanju saradnje u kontroli granica duž zapadnobalkanske migracione rute razgovarali su početkom ovog meseca u Trstu ministri unutrašnjih poslova Slovenije, Italije i Hrvatske Boštjan Poklukar, Mateo Piantedosi i Davor Božinović. 

Načelno su se dogovorili o jačanju mešovitih patrola, zajedničkim policijskim koordinacionim centrima i održavanju redovnih sastanaka ministara i direktora policije.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa