Evropa

U Austriji više od 100 slučajeva korone posle žurke na hrvatskom ostrvu

Komentari

Autor: Tanjug

29/07/2021

-

10:18

U Austriji više od 100 slučajeva korone posle žurke na hrvatskom ostrvu
U Austriji više od 100 slučajeva korone posle žurke na hrvatskom ostrvu - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Nakon što je oko 19.000 osoba iz Austrije prošle nedelje prisustvovalo muzičkom festivalu u Hrvatskoj, mnogi su se u Austriju vratili zaraženi koronavirusom.


U sedam od devet austrijskih pokrajina dosad je registrovano više od 100 obolelih koji su se vratili sa hrvatskog ostrva Paga.

Eksperti smatraju da je broj zaraženih koji su se vratili sa tog festivala u Austriju daleko veći, pa su posetioci festivala javno pozvani na testiranje.

Radi se o festivalu "Austria goes Zrće" koji je održan na ostrvu Pagu, gde je žurka nastavljena čak i nakon što se jedan 21-godišnji Austrijanac utopio u moru.

Agencija za zdravlje i bezbednost namirnica (AGES) apelovala je na sve osobe koje su bile na festivalu da se testiraju, a imajući u vidu veliki broj učesnika, polazi se od toga da je Paški klaster ogroman.

Zdravstvene službe nekoliko austrijskih saveznih pokrajina navele su da je u Gornjoj Austriji zabeleženo 18, u Donjoj 38, u Salcburgu pet, u Štajerskoj 22, u Koruškoj šest i u Tirolu pet osoba koje su se, bez dileme, zarazile tokom festivala "Austria goes Zrće", koji je od 17. do 24. jula održan na plaži Zrće na Pagu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa