Evropa

Akcija francuske policije: Uhapšeno 80 osumnjičenih za pedofiliju

Komentari

Autor: Tanjug

09/12/2023

-

21:30

Akcija francuske policije: Uhapšeno 80 osumnjičenih za pedofiliju
Akcija francuske policije: Uhapšeno 80 osumnjičenih za pedofiliju - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U koordinisanoj akciji francuske policije sprovedenoj širom zemlje, uhapšeno je 80 osumnjičenih za pedofiliju, saopštila je danas francuska policija.

Među uhapšenima su prestupnici iz svih društvenih i profesionalnih grupa - dva nastavnika, sportski treneri, vozač hitne pomoći i nadzornik doma za decu sa invaliditetom, prenosi Figaro.

"Hapšenja su izvršena u 53 francuska departmana, uključujući dve prekomorske teritorije. Hapšenja nije bilo samo na Korzici. Uhapšeni su iz gotovo svih društvenih slojeva", potvrdio je policijski komesar Kventin Bevan, koordinator ove operacije i šef operativnog centra policijske jedinice Ofmin, oformljene ove jeseni za borbu protiv nasilja nad decom.

Prema njegovim rečima, među uhapšenima su osobe starosti od 30 do preko 60 godina, od lokalnog izabranog zvaničnika do nezaposlenih, uključujući i visokoobrazovane osobe, inženjere, nastavnike, sportske trenere i druge.

"U zločinu nad decom ne postoji tipičan profil kriminalca, nalazimo sve društveno-profesionalne kategorije. Za ovu ogromnu operaciju, u nikad viđenom obimu u Francuskoj, policija je ciljala ljude koji su u redovnom kontaktu sa decom", rekao je Bevan.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa