Evropa

Božinović: Tražićemo zabranu odlaska na utakmice pripadnicima Bed blu bojsa koji su se vratili iz Grčke

Komentari

Autor: Tanjug

11/12/2023

-

14:48

Božinović: Tražićemo zabranu odlaska na utakmice pripadnicima Bed blu bojsa koji su se vratili iz Grčke
Božinović: Tražićemo zabranu odlaska na utakmice pripadnicima Bed blu bojsa koji su se vratili iz Grčke - Copyright Tanjug AP/Michael Varaklas

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je danas da će policija zatražiti od suda zabranu odlaska na fudbalske utakmice u Hrvatskoj pripadnika Bed blu bojsa (BBB) koji su se vratili iz Grčke nakon što im je ukinut istražni zatvor.

"Što se tiče hrvatskih institucija, sud može doneti mere zabrane prisustvovanja sportskim terenima, na fudbalskim utakmicama, u trajanju od šest meseci do jedne godine, na zahtev policije. Policija će vrlo brzo i intenzivno podnositi takve zahteve sudovima u odnosu na sve osobe", rekao je Božinović novinarima.

Ovo se odnosi na 20-ak pripadnika BBB kojima je sud u Atini ukinuo istražni zatvor, gde su proveli četiri meseca zbog 11 prekršajnih i krivičnih dela koja im se stavljaju na teret, uključujući uništavanje imovine i masovnu tuču protiv navijača AEK-a.

Preko međunarodne policijske saradnje, hrvatska policija prikuplja podatke od grčkih vlasti o merama koje su izrečene puštenim navijačima, rekao je Božinović.

Njihov povratak nije prošao bez incidenta na zagrebačkom aerodromu gde je napadnut jedan snimatelj, a ispred aerodroma zapaljene su baklje zbog čega je policija privela četiri osobe.

"Te su osobe privedene upravo zbog pirotehničkih sredstava. Nad njima je otvoreno kriminalističko istraživanje i biće danas izvedeni pred prekršajni sud", kazao je Božinović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa