Evropa

Evropol: Članovi italijanske narko-bande hapšeni širom zapadne Evrope

Komentari

Autor: Tanjug

13/12/2023

-

16:22

Evropol: Članovi italijanske narko-bande hapšeni širom zapadne Evrope
EPA-EFE/JERRY LAMPEN - Copyright EPA-EFE/JERRY LAMPEN

veličina teksta

Aa Aa

Četrnaest članova italijanske kriminalne mreže uhapšeno je u Belgiji, Holandiji i Španiji, zbog umešanosti u trgovinu drogom, saopštio je danas Evropol.

Kriminalistička obaveštajna agencija Evropske unije navodi i da je, u sklopu akcije, otkrivena i demontirana laboratorija u Belgiji, u kojoj su članovi pomenute bande proizvodili i skladištili sintetičku drogu, preneo je Rojters.

Evropol je naveo da je prilikom te operacije došlo i do zaplene vatrenog oružja, gotovine, luksuznih satova, kao i automobila koje su koristile "narko-mule", odnosno ljudi angažovani za šverc droge.

Ujedinjene nacije su u izveštaju u junu navele da potražnja i ponuda kokaina rastu širom sveta, dok se širi i trgovina metamfetaminom.

Krajem novembra, Evropol je tokom nedelju dana zajedničkih akcija pod nazivom EMPACT uhapsio 566 osoba i zaplenio više od 300 komada oružja i gotovo tonu droge širom južne Evrope, podsetila je britanska agencija.

U koordinisanoj operaciji učestvovalo je 26 evropskih zemalja i niz međunarodnih organizacija, navedeno je na sajtu te evropske policijske službe. 
 

Komentari (0)

Evropa