Evropa

Vlada Slovenije usvojila desetogodišnju strategiju za borbu protiv antisemitizma

Komentari

Autor: Tanjug

21/12/2023

-

18:55

Vlada Slovenije usvojila desetogodišnju strategiju za borbu protiv antisemitizma
Vlada Slovenije usvojila desetogodišnju strategiju za borbu protiv antisemitizma - Copyright Produkcija Studio/Dražen Štader

veličina teksta

Aa Aa

Slovenačka vlada danas je usvojila desetogodišnju nacionalnu strategiju za borbu protiv antisemitizma, saopštila je vladina kancelarija za komunikacije.

Strategija je fokusirana na prevenciju i borbu protiv svih oblika antisemitizma, kao i na zaštitu i očuvanje jevrejske kulture, podizanje svesti o tome i sećanje na holokaust, objavila je STA.

Agencija dodaje da je nacionalna strategija u skladu sa strategijom Evropske unije za borbu protiv antisemitizma i podsticanje jevrejskog života za period od 2021. - 2030. godine.

Ovaj dokument sastavljen je na inicijativu Saveta EU i Evropske komisije, koji su pozvali države članice bloka da razviju i sprovode sveobuhvatnu strategiju za sprečavanje i borbu protiv svih oblika antisemitizma.

Nacionalna strategija biće usmerena i na podizanje svesti o ovom pitanju među mlađim generacijama, kao i na očuvanje jevrejskog identiteta i kulture u Sloveniji.

Vlada ima za cilj da uspostavi okvir za razvoj politika i mera prevencije antisemitizma, a napredak u sprovođenju strategije biće analiziran dvaput godišnje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa