Evropa

Pod istragom nova francuska ministarka zdravlja: Nije prijavljivala luksuzne poklone

Komentari

Autor: Tanjug

22/12/2023

-

13:35

Pod istragom nova francuska ministarka zdravlja: Nije prijavljivala luksuzne poklone
Anjes Firmen-Le-Bodo - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Novoimenovana francuska ministarka zdravlja Anjes Firmen-Le-Bodo, pod istragom je zbog sumnje da je u periodu od 2015. do 2020. godine, kada je radila kao farmaceut u Normandiji, primila više od 20.000 evra neprijavljenih poklona, navodi se u istrazi francuskog sajta Mediapart, prenosi Politiko.

U periodu od pet godina, navodi francuski sajt, Fermen-Le-Bodo je dobila 21 isporuku luksuznih proizvoda, uključujući satove, boce šampanjca, pametne telefone i televizor, od laboratorija Urgo, koje nije prijavila.

Vlasti su sudsku istragu otvorile u junu 2023. godine, a ročište je zakazano za januar sledeće godine.

Portparol minstarke zdravlja rekla je za Mediapart da će "odgovarati samo nadležnim organima" tokom saslušanja u januaru. Istraga protiv novoimenovane francuske ministarke zdravlja, deo je šire istrage započete u januaru ove godine o ilegalnim komercijalnim praksama laboratorije Urgo, koja je u peroiodu od 2015. do 2021. godine, ponudila više od 55 miliona evra poklona farmaceutima širom Francuske.

Prema navodima francuskih medija, laboratorija Urgo bila je iznenađena kada je protiv nje otvorena istraga zbog kršenja francuskog zakona prema kojem su kompanije koje daju poklone, ali i profesionalci koji ih primaju, obavezni da te darove prijave.

Komentari (0)

Evropa