Evropa

Uhapšen osumnjičeni za krađu uličnog znaka Benksija u Londonu

Komentari

Autor: Tanjug

23/12/2023

-

23:41

Uhapšen osumnjičeni za krađu uličnog znaka Benksija u Londonu
Tanjug/AP/Aaron Chown/PA - Copyright Tanjug/AP/Aaron Chown/PA

veličina teksta

Aa Aa

Muškarac star 20 godina osumnjičen da je ukrao i oštetio Benksijevo umetničko delo - saobraćajni znak za zaustavljanje na kome se nalaze tri vojna drona, uhapšen je danas, saopštila je londonska policija.

Na objavljenom snimku krađe, koji se pojavio na društvenim mrežama, vidi se kako se jedan čovek sa alatom penje na bicikl, koji pridržava drugi muškarac, kako bi uklonio znak koji se nalazio na uglu ulice u oblasti Pekam u južnom Londonu.

Jedan od svedoka rekao je novinskoj agenciji PA da se manja grupa ljudi okupila kako bi videla novopostavljeno umetničko delo, ali da nisu odmah bili svesni da prisustvuju krađi uličnog umetničkog dela, koja se dogodila manje od sat vremena nakon što je ulični umetnik Benksi objavio fotografiju rada na svojoj Instagram stranici u petak.

Mnogi pratioci londonskog uličnog umetnika su na Instagramu protumačili njegov najnoviji rad kao poziv na prekid vatre u Pojasu Gaze, a jedan vlasnik galerije procenio je da bi umetničko delo moglo da vredi i do 500 hiljada funti (oko 576 hiljada evra), prenosi Gardijan.

Jasmin Ali, zamenik lidera lokalnog opštinskog veća, pozvala je da se ukradeno Benksijevo delo vrati, a nadležni su, u međuvremenu, postavili novi znak stop na raskrsnici.    
 

Komentari (0)

Evropa