Evropa

Smrt mladića (25) koja je potresla Tursku: Sahin je pomagao vatrogascima u gašenju požara, ali je ostao zarobljen u plamenu

Komentari

Autor: Hurijet

30/07/2021

-

19:22

Smrt mladića (25) koja je potresla Tursku: Sahin je pomagao vatrogascima u gašenju požara, ali je ostao zarobljen u plamenu
Smrt mladića (25) koja je potresla Tursku: Sahin je pomagao vatrogascima u gašenju požara, ali je ostao zarobljen u plamenu - Copyright Tanjug AP/Arif Kaplan/IHA via AP

veličina teksta

Aa Aa

Sahin Akdemir (25) poginuo je pomažući vatrogascima u borbi sa velikim požarom koji je zahvatio Tursku. 

Akdemir je stradao tako što je kao dobrovljac nosio vodu vatrogascima u ugroženom području. 

Do nesreće je došlo kada je u povratku pao sa motora i doživeo povrede zbog kojih nije uspeo da napusti vatrom zahvaćno područje. Kako prenosi turski dnevnik "Hurijet", nesrećni mladić je ostao zarobljen u vatri.    

 

 

Njegov poslednji post na društvenim mrežama dirnuo je celu Tursku: "Nastavite da nosite vodu, ponovo ćemo nositi vodu vatrogascima, neka nam Bog pomogne".

Kako navode turski mediji, vatra je zahvatila njegov motocikl.

Evakuacija u Antaliji

Šumski požari koji su do sada odneli četiri života u južnoj Turskoj i dalje nisu u potpunosti pod kontrolom, a vatrogasci se i danas, treći dan uzastopno, bore sa vatrenom stihijom nakon evakuacije desetina sela i nekih turističkih hotela.

 

 

Više od 60 požara izbilo je tokom ove nedelje u 17 provincija na turskim mediteranskim obalama, potvrdili su zvaničnici. 

Sela i neki hoteli evakuisani su u područjima koja su popularna među turistima, uključujući mediteransko odmaralište Antaliju i egejsko odmaralište Mugla.

Zgrade, uključujući hotel u Marmarisu su preventivno evakuisane, a dva odvojena požara izbila su u blizini stambenih područja u turističkim centrima na Egejskom moru Bodrum i Didim.

Zvaničnici su rekli da su ovi požari najveći do sada, a Turska se ovog leta bori sa nizom katastrofa izazvanih ekstremnim vremenskim uslovima, uključujući poplave prošlog vikenda u kojima je stradalo šest ljudi.

Komentari (0)

Evropa