Evropa

Šolc obišao poplavljena područja na severozapadu Nemačke

Komentari

Autor: Tanjug

31/12/2023

-

16:10

Šolc obišao poplavljena područja na severozapadu Nemačke
Šolc obišao poplavljena područja na severozapadu Nemačke - Copyright Tanjug AP/Philipp Schulze/dpa via AP

veličina teksta

Aa Aa

Nemački kancelar Olaf Šolc obišao je danas poplavljena područja na severozapadu zemlje, gde su posle nekoliko nedelja jakih padavina, reke nabujale i prelile domove, polja i puteve.

Šolc je sleteo u grad Verden u Donjoj Saksoniji, gde su nasipi duž reka bili natopljeni vodom i blizu pucanja u nekim delovima te nemačke države, prenosi AP.Kancelar se u razgovoru s reporterima zahvalio vatrogasnoj službi, policiji, saveznoj agenciji za tehničku pomoć i nemačkim oružanim snagama.

Izrazio je zahvalnost i "nebrojenim građanima zemlje koji sada žrtvuju svoje vreme i dovode se u opasnost da bi osigurali bezbednost za sve nas".

Tanjug AP/Philipp Schulze/dpa via AP

 

Hiljade volontera pomoglo je u punjenju i distribuciji miliona vreća sa peskom koje se koriste za zaštitu domova od poplava, rekao je guverner Donje Saksonije, Stefan Vajl, koji je pratio Šolca u obilasku teško pogođeng regiona.

"Verujem da ovo pokazuje da u našoj zemlji postoji solidarnost i spremnost da se držimo zajedno", zaključio je Šolc.

Nemački kancelar obećao je da će savezna vlada pomoći pogođenim nemačkim državama i lokalnim vlastima da se izbore sa krizom na "najbolji mogući način“.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa