Evropa

Žuto upozorenje za poledicu u gotovo celoj Holandiji, povećan broj udesa

Komentari

Autor: Tanjug

20/01/2024

-

11:50

Žuto upozorenje za poledicu u gotovo celoj Holandiji, povećan broj udesa
Žuto upozorenje za poledicu u gotovo celoj Holandiji, povećan broj udesa - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Žuto upozorenje za poledicu na snazi je u gotovo celoj Holandiji, a zbog poledice je povećan broj saobraćajnih nesreća u kojima ima poginulih. Generalna direkcija za javne radove i vodoprivredu holandskog Ministarstva za infrastrukturu i vodoprivredu saopštila je da je od sinoć posuto oko 882.000 kilograma soli na više od 12.200 kilometara puteva širom zemlje.

U tri saobraćajne nesreće u blizini Rozendala i Gaude, do kojih je došlo usled poledice na putu, stradale su tri osobe, a nekoliko je povređeno, prenosi NL Tajms.

Jedna osoba je poginula, a nekoliko povređeno u petak uveče, u saobraćajnoj nesreći na putu A58 u blizini Rukfena u Severnom Brabantu, u kojoj je učestvovalo više vozila, potvrdili su nadležni.

U drugoj saobraćajnoj nesreći u gradu Gaudi, poginula je jedna osoba, a dve su povređene, kada je automobil sleteo sa puta i upao u vodu.

Samo deset kilometara severno odatle još jedan automobil sleteo je u vodu u gradu Bodegravenu, ali nije poznato da li ima povređenih.

Policija u Gelderlandu saopštila je da je 72-godišnja žena poginula u holandskoj provinciji Gelderlandu kada je automobil udario u drvo i prevrnuo se.

Komentari (0)

Evropa