Evropa

Uleteo automobilom među poljoprivrednike koji protestuju u Francuskoj, stradala žena

Komentari

Autor: Tanjug

23/01/2024

-

15:20

Uleteo automobilom među poljoprivrednike koji protestuju u Francuskoj, stradala žena
Uleteo automobilom među poljoprivrednike koji protestuju u Francuskoj, stradala žena - Copyright EPA-EFE/Guillaume Horcajuelo

veličina teksta

Aa Aa

Jedna žena je danas poginula, a njeni muž i ćerka su teško povređeni kada je automobil uleteo u bale sena koje su poljoprivrednici postavili blokirajući put na jugozapadu Francuske, u znak protesta zbog povećanja poreza i troškova, prenose francuski mediji.

Automobil je, ne poštujući zabranu kretanja nacionalnim putem 20, rano jutros kod mesta Pamije, kod barikada koje su postavili poljoprivrednici, udario u bale sena, iza kojeg su se demonstranti nalazili, među kojima žena, njen muž i 14-ogodišnja ćerka, koje je vozilo udarilo, saopštio je državni tužilac, kako prenosi BFMTV.

EPA-EFE/Guillaume Horcajuelo

 

Automobil se zatim zabio u poluprikolicu tegljača, navodi se u saopštenju. Višemesečni protesti francuskih poljoprivrednika su poslednjih nedelja postali sve intenzivniji, sa saobraćajnim barikadama širom zemlje i bacanjem poljoprivrednog otpada ispred zgrada lokalnih i državnih institucija, prenosi AP.

Francuska je jedna od evropskih zemalja sa najjačim poljoprivrednim sektorom, moćnim poljoprivrednim lobijima, ali i dubokim nezadovoljstvom među poljoprivrednicima koji tvrde da se bore da sastave kraj s krajem uprkos tome što naporno rade i pokušavaju da povećaju proizvodnju i izvoz svojih proizvoda.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa