Evropa

Detalji hemijskog incidenta u Londonu: Među povređenima i dvoje dece

Komentari

Autor: Tanjug

01/02/2024

-

13:13

Detalji hemijskog incidenta u Londonu: Među povređenima i dvoje dece
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Majka (31) i njena trogodišnja kćerka zadobile su povrede koje bi mogle da ostave trajne posledice po njihovo zdravlje, nakon što ih je nepoznata osoba polila alkalnom korozivnom supstancom u južnom Londonu, saopštila je policija.

One nisu životno ugrožene, piše "Gardijan" i dodaje da je povređena i druga kćerka, osmogodišnja devojčica, koja je zadobila lakše povrede od svoje majke i sestre. Pored njih, još devet osoba je lakše povređeno.

Napad se dogodio u sredu uveče u Klapamu, a potraga za osumnjičenim je u toku, saopštila je policija.

Jedna žena svedok rekla je da je pomogla trogodišnjoj devojčici i da je pokušala da pomogne starijoj sestri. Ta žena, vozač autobusa, rekla je i da je napadač nosio crnu odeću i da misli da on "definitivno" poznaje žrtve.

Povređeni su prebačeni u bolnicu zajedno sa prolaznicima i policajcima koji su povređeni dok su pokušavali da im pomognu.

Tri žene, dve u 30-im i jedna u 50-im, koje su pritekle u pomoć porodici, otpuštene su sa lakšim opekotinama. Petorica povređenih policajaca su zbrinuti i otpušteni iz bolnice.

Muškarac u 50-im godinama koji je takođe pomagao, zadobio je lakše povrede, ali je odbio bolničko lečenje.

Jedan par svedoka rekao je za Bi-Bi-Si (BBC) da su videli da je jedan mladić izveo devojčicu iz automobila i dva puta je bacio na zemlju.

Svedok je rekao da je potrčao za mladićem, ali da nije mogao da ga stigne jer je bio u papučama, a da je kada se vratio video da je napao i ženu.

Napadač je pokušao da pobegne automobilom, ali se sudario sa vozilom koje je stajalo, a zatim je pobegao peške, saopštila je policija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa