Evropa

Policija u Londonu ubila muškarca naoružanog samostrelom

Komentari

Autor: Tanjug

30/01/2024

-

13:10

Policija u Londonu ubila muškarca naoružanog samostrelom
AP/Frank Augstein - Copyright AP/Frank Augstein

veličina teksta

Aa Aa

Londonski policajci su danas ubili muškarca navodno naoružanog samostrelom nakon što je upao u kuću u južnom delu Londona, saopštila je policija.

Kako je navela policija u Londonu, dobili su poziv u 4.55 ujutro zbog izveštaja da je muškarac pokušao da provali na imanje u Bajvoter Plejsu, u Sauvarku, u južnom delu Londona, preneo je Gardijan. Muškarac u 30-im godinama pretio je da će povrediti ljude koji su bili u kući, saopštila je policija i dodala da su reagovali na pozive u pomoć nekoga iz kuće.

Istražitelji ispituju kakav je odnos bio između muškarca i ljudi koji su se nalazili u kući. Policija je saopštila da su lokalni nenaoružani policajci pokušali da smire čoveka, ali im je on pretio i ušao u kuću.

U tom trenutku, prema navodima policije, naoružani policajac iz vozila za reagovanje koje je bilo pozvano, odlučio je da otvori vatru. Muškarac je proglašen mrtvim na licu mesta, a prema navodima policije, dve osobe u kući zadobile su lakše povrede. Policiji je dozvoljeno da koristi silu da odbrani sebe ili druge, ali ona mora biti srazmerna pretnji.

Komentari (0)

Evropa