Evropa

Italija strepi od nezadovoljstva poljoprivrednika: Vlada olakšicama želi da smanji tenzije

Komentari

Autor: Tanjug

07/02/2024

-

18:52

Italija strepi od nezadovoljstva poljoprivrednika: Vlada olakšicama želi da smanji tenzije
Italija strepi od nezadovoljstva poljoprivrednika: Vlada olakšicama želi da smanji tenzije - Copyright Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Italije ponudiće ciljane poreske olakšice za pomoć poljoprivrednicima koji se suočavaju sa teškoćama, izjavio je danas italijanski ministar za odnose sa parlamentom Luka Čirjani.

Čirjani je rekao u donjem domu parlamenta da se razmatra mera da se oslobode od poreza poljoprivrednici kojima je potrebna efikasna podrška, preneo je Rojters.

Čirjani, koji je član partije Braća Italije premijerke Đorđe Meloni, rekao je da je glavni prioritet vlade pomoć najugroženijima. On je naveo da bi poreske olakšice mogle biti uključene u vladin dekret koji se trenutno razmatra u parlamentu.

Protesti poljoprivrednika su za sada oslabili u Francuskoj i Nemačkoj, a izgleda da se pojačavaju u Španiji i Italiji, gde su se grupe farmera na traktorima okupile u blizini Rima.

Izgleda da je italijanska vlada spremna da delimično povrati poreske olakšice koje su izbačene u zakonu o budžetu za 2024. godinu, prihvatajući na taj način jedan od ključnih zahteva poljoprivrednika.

Glavni sindikat poljoprivrednika u Italiji Koldireti ima blizak odnos sa vladom, ali aktuelne proteste predvode brojna pojedinačna udruženja. Meloni je danas rekla da je njena vlada već uradila mnogo da zaštiti italijanske poljoprivrednike od štetnih mera EU.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa