Evropa

Peskov odgovorio na pitanje o izjavi Trampa da bi "ohrabrio" Rusiju da napadne zemlje koje ne plaćaju NATO obaveze

Komentari

Autor: Tanjug

12/02/2024

-

12:39

Peskov odgovorio na pitanje o izjavi Trampa da bi "ohrabrio" Rusiju da napadne zemlje koje ne plaćaju NATO obaveze
Dmitrij Peskov - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas, odgovarajući na molbu novinara da prokomentariše izjavu bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa koji je rekao da ne bi štitio države koje ne plaćaju svoje obaveze NATO-u i da bi "ohrabrio" Rusiju da ih napadne, da je i dalje sekretar za štampu ruskog predsednika Vladimira Putina, a ne Trampa.

"Još sam sekretar za štampu predsednika Putina, a ne Trampa", rekao je Peskov, prenosi RIA Novosti.

Tramp je u subotu, na mitingu u Južnoj Karolini, rekao da ne bi štitio države koje ne plaćaju svoje obaveze NATO-u i da bi "ohrabrio" Rusiju da ih napadne.

Tramp je ispričao da je, tokom jednog skupa NATO-a, šefu "jedne velike države" rekao da SAD pod njegovim rukovodstvom ne bi štitile države "delinkvente".

"Jedan od predsednika jedne velike države je ustao i pitao: Gospodine, ako ne plaćamo, a napadne nas Rusija, da li ćete nas zaštititi?", ispričao je 

Tramp i dodao da je tom predsedniku rekao: "Niste platili, prestupnik ste? Ne, ne bih vas zaštitio, nego bih ih ohrabrio da urade šta god da požele. Treba da platite. Treba da plaćate svoje račune", preneo je Gardijan.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa