Evropa

Orban o evropskim parlamentarnim izborima: Možemo i pobedićemo, Briselu su potrebne promene

Komentari

Autor: Tanjug

22/02/2024

-

12:55

Orban o evropskim parlamentarnim izborima: Možemo i pobedićemo, Briselu su potrebne promene
Orban o evropskim parlamentarnim izborima: Možemo i pobedićemo, Briselu su potrebne promene - Copyright Tanjug/AP/Denes Erdos

veličina teksta

Aa Aa

Možemo i pobedićemo na evropskim parlamentarnim izborima, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban na sastanku vladajuće poslaničke grupe Fides-Demohrišćani u Balatonalmadiju, na zapadu Mađarske.

"Briselu su potrebne promene", rekao je Orban, dodajući da će Mađarska biti kažnjena novim migracionim paktom Evropske unije osim ako ne bude voljna da primi migrante, piše dnevnik "Mađar nemzet".  

On je istakao da se rat u Ukrajini neće uskoro završiti, dok je Evropa sve više opterećena usled smanjenja američke pomoći, preneo je MTI.

"Imamo ogromnu političku cenu za pomoć Ukrajini... poljoprivrednici protestuju širom Evrope i uskoro niko neće verovati u pobedu Ukrajine", naglasio je Orban.

Što se mađarske opozicije tiče, Orban je rekao da levičarske stranke "predstavljaju Brisel u Mađarskoj, a ne predstavljaju Mađarsku u Briselu" i nazvao ih plaćenicima.

On je kazao da se nada da će i Brisel i Vašington videti promene i da bi "evropski parlamentarni i američki predsednički izbori konačno mogli da donesu nadu Evropi".

"Za devet meseci bićemo jači nego što smo sada... vredi raditi jer će svaki mandat u Evropskom parlamentu doprineti zajedničkoj snazi koja će nam pomoći na nacionalnim izborima 2026. godine", istakao je Orban.
 

Komentari (0)

Evropa