Evropa

Desničarska koalicija u Italiji zadržala vlast u regionu Abruco

Komentari

Autor: Tanjug

11/03/2024

-

09:44

Desničarska koalicija u Italiji zadržala vlast u regionu Abruco
Desničarska koalicija u Italiji zadržala vlast u regionu Abruco - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Stranka italijanske premijerke Đorđe Meloni i njeni desničarski koalicioni saveznici zadržali su vlast u centralnom italijanskom regionu Abruco, pošto je na lokalnim izborima u nedelju aktuelni desničarski guverner Marko Marsilio osvojio više od 53 odsto glasova.

Kandidat koga su podržale sve glavne opozicione partije dobio je podršku oko 46,5 odsto birača, pokazuju danas objavljeni rezultati izbora, prenosi Rojters.

Agencija ocenjuje da će rezultat dati podsticaj Meloni pred evropske izbore u junu, učvršćujući položaj njene stranke Braća Italije kao dominantne snage u italijanskoj politici.

Braća Italije su osvojila oko 24 odsto glasova na izborima u Abrucu, dok je Demokratska stranka levog centra osvojila 20,4 odsto glasova.

Partija desnog centra Forca Italija osvojila je više od 13 odsto glasova, a Liga, na čelu sa Mateom Salvinijem osvojila je 7,6 odsto glasova na izborima u Abrucu.

Te dve stranke su koalicioni partneri Braće Italije. 

Na lokalnim izborima na Sardiniji, koji su održani pre dve sedmice, desničarska koalicija je pretrpela poraz od bloka levog centra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa