Evropa

Peskov o napadu u Moskvi: Putin je dao sva potrebna uputstva u vezi sa onim što se dogodilo

Komentari

Autor: Tanjug

22/03/2024

-

21:36

Peskov o napadu u Moskvi: Putin je dao sva potrebna uputstva u vezi sa onim što se dogodilo
Peskov o napadu u Moskvi: Putin je dao sva potrebna uputstva u vezi sa onim što se dogodilo - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Rusije Vladimir Putin dao je sva potrebna uputstva u vezi sa onim što se dogodilo u Krokus siti holu u Moskvi, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

"U prvim minutima dešavanja u Krokus siti holu, predsednik je obavešten o početku pucnjave. Predsednik stalno dobija informacije o tome šta se dešava i mere koje preduzimaju sve nadležne službe. Predsednik je dao sva potrebna uputstva",  rekao je Peskov, prenose RIA Novosti.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je večeras da je došlo do pucnjave i požara u Krokus siti holu u oblasti Krasnogorsk, na severozapadnoj granici Moskve, gde je trebalo da se održi koncert benda Piknik.

profimedia

 

Prema podacima FSB-a, u napadu je poginulo 40 ljudi, a više od 100 je povređeno. 

Ruski istražni komitet saopštio je da je pokrenut krivični slučaj u vezi sa terorističkim napadom.

Medvedev: Teroristi razumeju samo uzvratni teror

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev poručio je danas da teroristi razumeju samo uzvratni teror i da se sili treba suprotstaviti silom.

"Teroristi razumeju samo uzvratni teror. Nikakva suđenja ili istrage neće pomoći ako se sili ne suprotstavi silom, a smrti totalnim egzekucijama terorista i represijama nad njihovim porodicama. Svetsko iskustvo", napisao je Medvedev na Telegram kanalu.

Tanjug/AP/Ekaterina Shtukina, Sputnik

 

Prema njegovim rečima, "ako se utvrdi da je reč o teroristima kijevskog režima", nemoguće je drugačije postupati sa njima i njihovim ideološkim inspiratorima. 

"Svi oni moraju biti pronađeni i nemilosrdno uništeni kao teroristi. Uključujući i zvaničnike države koja je počinila takav zločin", poručio je Medvedev.

On je izrazio saučešće porodicama poginulih u večerašnjem terorističkom napadu.

Komentari (0)

Evropa